В момент, когато Европа преживява един от най-тежките си , 

...
В момент, когато Европа преживява един от най-тежките си , 
Коментари Харесай

Открития в пресъхнали реки: Нацистки кораби, призрачни села и камъни на глада

В миг, когато Европа претърпява един от най-тежките си,  речните корита пресъхват, разкривайки невиждани до момента археологически съкровища.

Ето някои от най-невероятните находки до момента:

 

Мрачно римско селище-призрак е изплувало от дълбините, повече от 2000 години откакто е изчезнало под водата.

Древният лагер е прекарал епохи, потънал под контейнер на река Лима в Северозападна.
 Braislorenzo (1) @brais_lorenzo посредством Twitter
Експертите считат, че това е бил римски боен стан на име Aquis Querquennis , издигнат към 75 година от н.е.

Страховитите руини - разкрити в този момент от рекордно огромната суша - включват доказателства за храм, термални бани, болница и военни казарми.

 

 

 

Река Тибър бързо понижава в изискванията на от 70 години насам. Ниските равнища на водата разкриха два от античните стълбове на Нероновия мост. Мостът е издигнат през I век , с цел да може Нерон да стигне до градините си на хълма Яникулум , покрай днешния площад " Свети Петър ". През трети век стълбовете се унищожават и нормално са потопени под водата.
 Italy Drought Nero S Bridge 22237429859009 Опорите на моста на Нерон, разкрити при суша. Снимка: AP
През най-сухия сезон в Италия нормално изплува един от стълбовете, само че рядко се виждат два.

" Тъй като равнището на водата в реката в този момент е толкоз ниско заради необятно публикуваната суша в цяла Италия, можем да забележим доста повече от стълбовете на моста, в сравнение с нормално ", споделя историкът Антъни Маджанлати.

 

Когато водите на река По понижават в изискванията на, Италия открива невзривена бомба от Втората международна война. Експерти от италианската войска взривяват находката по сигурен метод. В други региони равнището на водата спаднало толкоз ниско, че се появили разрушените стени на феодален град.
 Wwiibomditaly Бомба от Втората международна война е безвредно детонирана в Италия. Снимка: Италианските въоръжени сили
 

Флотилия от нацистки военни кораби се е появила още веднъж по река Дунав в Сърбия. е втората по величина река в Европа, само че тази година, породени от сушата.

Европейски Съюз и Европейската капиталова банка финансират интервенция за унищожаване на плавателните съдове. Експертите считат, че в реката има към 40 потънали плавателни съда.

 

 

" Това, което виждаме е един от потъналите кораби от отстъпващата немска войска през 1944 година Тези плавателни съдове са били потопени и от този момент лежат на дъното на реката. И това е проблем. Това е проблем за трафика по Дунав, лимитира опциите за напредване, съставлява заплаха, тъй като някои плавателни съдове към момента съдържат невзривени муниции. "

Емануеле Джиофрет, дипломат на Европейски Съюз в Сърбия
 Nazi Ghost Ships2reuters Нацистки кораби излизат на повърхността в Сърбия. Снимка: Reuters посредством Euronews
 

Наричан " Испанският Стоунхендж ", Долменът на Гуаделперал е оголен заради отдръпването на водите. Каменният кръг, датиращ от 5000 година пр.н.е., е потънал през 1963 година поради един от плановете на военачалник Франко за развиване на селските региони. Оттогава той е бил виждан единствено четири пъти. Но защото Иберийският полуостров е, в бъдеще може да се чакат още сходни гледки.
 Dolmenguarderpal Долменът в Гуаделперал е именуван " испанският Стоунхендж ". Снимка: Reuters посредством Euronews
 

В Германия по поречието на река Рейн се появиха по този начин наречените " камъни на глада ". Този тип камъни обичайно се срещат в Централна Европа, като върху тях има гравюри в памет на глада и други тествания. Датите, които се виждат върху най-новите открити камъни, включват 1947 година, 1959 година, 2003 година и 2018 година Твърди се, че те работят като предизвестия за бъдещите генерации за н.
 Hungerstonesrhine Камъни на глада, открити на река Рейн. Снимка: Reuters посредством Euronews
 

В Ирак в язовира Мосул е открит цялостен град от бронзовата ера. Археологическият обект Кемуне датира отпреди към 3400 години и в миналото е бил значим град в империята Митани. Откритието е направено вследствие на източването на язовира на Мосул, в опит да се спасят умиращите посеви. Ирак е една от най-уязвимите страни в света във връзка с последствията от изменението на климата.
 Kemunemitani Археологическият обект Кемуне датира от преди към 3400 години. Снимка: Университети във Фрайбург и Тюбинген, KAO
Китай прави открития и в пресъхнали реки, защото страната е изправена пред 70-дневна гореща вълна и продължаваща. При внезапното намаляване на равнището на водата в Яндзъ се е появил цялостен остров с три антични скулптури.
 Yangtze Статуите се разкриват с намаляването на равнището на водата в Яндзъ. Снимка: Reuters посредством Euronews
Най-голямото сладководно езеро в Китай - Поян , също е достигнало равнищата, които нормално се следят през слабия сезон, на най-ранната дата от началото на отчитането през 1951 година На 19 август е измерено на едвам 9,87 метра.

Сателитни фотоси, оповестени от компанията за изображения на Земята Planet Labs PBC, демонстрират по какъв начин преди буйна, зелена част край село Жупаошан е пресъхнала до кафяви нюанси.

 

 

 

Междувременно, до момента в който река Цзялин се доближава към рекордно ниски равнища на водата, мостът Цянсимен се издига над речно корито.
 Qiansimenbridgereuters Намаляващите води на река Цзялин оголват централния дирек на моста Цянсимен. Снимка: Reuters посредством Euronews
В Кристалния замък в Обединеното кралство посетителите на парка се натъкват на новооткрити статуи на динозаври в езерото. Организацията Crystal Palace Dinos, която пази тези статуи, съобщи в Twitter, че виновността за това е както, по този начин и нередовното разчистване на езерото.

От другата страна на Атлантическия океан тази година динозаврите също оставиха своя отпечатък. В Тексас пресуши река Палукси , разкривайки впечатляващи динозавърски следи, които са били скрити в продължение на 113 милиона години.

 

 

На друго място в Лас Вегас , в езерото Мид , се разкриват ужасяващи мафиотски секрети. Тъй като рисковите температури са понижили потенциала на езерото до едвам 27% , са открити останките на най-малко трима души, в това число на мъж с дупка от патрон в главата.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР